Elitidrottare

Elitidrottare

Vi ger dig som idrottare vården som krävs för maximal prestation. För att uppnå detta skräddarsyr vi ett antal vårdtjänster efter dina behov:

Hälsoscreening och förebyggande insatser

För att upptäcka risker tidigt och identifiera lämpliga förebyggande vård- och träningsinsatser gör Idrottscentrum en helhetsbedömning av din hälsa. Detta innehåller en kombination av blodprov, arbets-EKG, läkarundersökning och rådgivning.

Hantering av skada och sjukdom

Vid sjukdom eller skada tar Idrottscentrum ett helhetsansvar för bedömning, behandling och rehabilitering tills du är tränings- och tävlingsklar. Vårt arbete handlar om att säkerställa snabb och korrekt diagnos och behandling i samverkan med vårt nätverk av ledande specialister inom varje område. Bilden nedan visar hur vi följer dig genom hela processen och koordinerar insatser från alla involverade kompetenser. När en lagläkare/fysio finns tillgänglig arbetar vi i nära samråd med denna i varje moment i processen.


Uppföljning

Efter att du åter är i träning och tävling stöttar Idrottscentrum dig, din tränare och lagläkare/fysio i uppföljning för att undvika att sjukdomen eller skadan återkommer (sekundär prevention).

Prestationsoptimering

Som stöd till träningsoptimering gör Idrottscentrum en basfysiologisk utredning där vi bl.a. tar fram individuella träningszoner baserat på uthållighetstest med mjölksyramätning. Du och din tränaren kan baserat på denna utredning optimera träningsprogrammet med rådgivning från GHP Idrottscentrum.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.