Ultraljud

Ultraljud

Ultraljudsdiagnostik används för att identifiera/ bekräfta eller utesluta skada/ besvär och således optimera din behandling. Fördelen med ultraljud är att vi kan titta på dig i rörelse, oftast i den specifika rörelse som göra ont! Ultraljudet kan därför i många fall upptäcka skador som inte framkommit med hjälp av annan bilddiagnostik. Vi har idag upplösning ner till 0,1 mm på våra ultraljudsapparater och har därmed möjlighet att diagnosticera mindre skador än vad MR kan se.

Vi på Capio Idrottscentrum använder i dag ultraljudsmaskiner som är stat of the art för muskuloskeletal ultraljudsdiagnostik alltså det bästa som går att få tag i för MSK diagnostik. Vi använder den senast tekniken som doppler, elastografi och fusion vid undersökningen samt vid injektioner. Vi lägger alla injektioner/interventioner med ultraljudsguidning som kortison, PRP, sklerosering, fenestraktion och barbotage.

Vid injektioner i ländryggen använder vi oss av ultraljud guidning integrerad med MR eller CT för guidning och metoden kallas för fusionsteknik.

Det finns inga kända kontraindikationer eller komplikationer vid muskuloskeletal ultraljudsdiagnostik.

Vi som arbetar med ultraljudsdiagnostik på Capio Idrottscentrum inom MSK har alla gedigen utbildning och erfarenhet. Vi har tillsamman erfarenhet av över 70 000 undersökning med flera tusen interventioner av olika slag. Ni alla kan känna er trygga vid undersökningen samt vid interventioner. Vi har lång erfarenhet av att arbeta i team med ortoped, ryggkirurger, neurokirurger, allmänmedicinerna mfl. Vi kan även göra ultraljud och bedömningar post op vid mittankar på nya skador efter osv.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.